England, sunday!

Jag vaknade av att kyrklockorna runt Corpus Christi College rang. Eftersom jag anlande i morkret hade jag inte lagt marke till den nagot awesomiga utsikten fran Rebeccas fonster; The old town of Cambridge mit universitetsbyggnader, kapell, stora som katedraler etc. Storartat, maste medges.
Jag och Rebecca traskade runt bland universitetsbyggnaderna i hostvadret.
Perfekt. Lagom varmt for en stickad troja och halsduk.
Lonnloven i alleerna regnade ner.
Jag har gatt genom historien idag kanns det som.
Sedan var det lunchdags, och inte pa vilket stalle som helst, utan i universitetsmatsalen, supergammal a la Hogwartsstyle. "Lentil loaf, fried potatoes, fried parsnip and red cabbage."- kan det bli battre?
Till efterratt fick jag prova pa den riktigt engelska grejen "Bread and butter pudding". Alltsa brod, smor, russin och kryddor i en salig blandning. Intressant, maste jag saga.
Sedan gick vi en runda pa stan. Nagra gatumusikanter spelade a la Emilio. EN liten gatumusikant spelade storslagna hits som "One - U2" och "I'm yours". Festligt.
Dar var marknader och alla butiker var som tagna fran Diagon Alley.
Det ar omojligt att vara i England utan att dra paralleller till Harry Potter hela tiden.

Jag akte vidare med tag (som kostade 25 dumma pund!) till Melton Mowbray, dar Lesley hamtade upp mig. Vi akte bil (pa fel sida) till Quenibourough, en liten valdigt engelsk by utanfor Leicester [Lester]. Nar vi kom fram stod tva meterhoga monster utanfor dorren och vantade- "Trick or treat?".

"Would you like some tea? With biscuits?"

Lesley ar rar.

Idag kopte jag 80 tepasar.




Löv is in the air!

Det är så galet mycket som händer!
Hösten gör att man blir som man alltid blir på hösten.
Fast bättre?
Fast sämre?
England. Det blir nog superb. Det ska ligga mellan 11-15 grader och regna. Najselinajs.

Hahaha. Löv. På hösten.


Dem jag ska hångla med i England


Wasser unt kaskade 2: 90-tal

Lov lov lov, jag har lov från och med nu. Ljuvligt, underbart. Och alla tar sig härifrån nu. Ia for iväg till Stockholm, Jalle tar tåget till Götet på fredag. Ylva flyger iväg till England på lördag och strax därpå följer jag upp, på måndagen. England, där så många andra också kommer att befinna sig. Det har en mycket bra försmak. En annan anmärkningsvärd grej är att jag har blivit helt 90-talfierad. Insåg just att i princip all min musik på min nuvarande spotify-lista är från detta härliga decennium. Att jag ser ut att leva på 90-talet om man kollar mitt klassfoto gör det hela lite bättre. 90-talet, I love you. Det var ju förresten också då jag blev till och föddes, åh detta ljuvliga 90-tal. Jag säger det igen, 90-tal. Hälsningar från Emilia!

Wasser und Kaskade!

Nu sitter vi på Hartmans mit Emelie. Vi smider djärva och storartade planer.

Matematikprov och tal är avklarat och vi har all tid i världen.

PUUUUUUSSS OCH KRAAAAM!

 

 


Little skinny girl...

Det är kalltikalltikallt i Sverige och det suger. Dock tycker jag om höst och vinter på en massa andra sätt. Man kan t.ex sätta på bra musik, sitta på golvet och göra vad man nu känner för (för det kan man ju inte göra på sommaren..?). Hur som helst sitter jag på golvet och lyssnar bland annat på "teenage lust" med the Jesus and Mary Chains, det borde alla andra göra också. Och lyssna då inte på någon annan låt, för guds skull!

TEEUUURTA

Idag firar vi vår ärade vän Emelie med tårta och tårta!

Tomatzisåzi!

olja efter behag
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
3-4 msk chili sauce
1 burk krossade tomater
1 dl röda linser
kryddor (salt, peppar, curry, spiskummin, kanel, paprika)
russin
PASTA
Lägg hackad lök, pressad vitlök i beoljad, tomatsåsvänlig kastrull och stek tills det räcker. Häll över tomatpurén och chilisåsen. Häll i de krossade tomaterna. Krydda, och krydda väl. Lägg i linserna så att de blir färdiga lagom till pastan är färdigkokad (om man nu vill ha pasta till, vill säga..). När du lagt upp tomatsåsen där du ska äta, så kan det vara lämpligt att lägga lite russin ovanpå. Gott. Mycket gott. Nu var det tänkt att jag skulle ha en jättevacker och gullig bild där delar av mitt fantastiska lantkök (NÄSTAN beläget på Österlen) syns i en suddig bakgrund. Men jag åt istället.

RSS 2.0