Helt nollställd...

Helt nollställd, sådär med gapande mun och tom blick blir jag när något handlar om kemi. Peridiska systemet, vadå? Isotop och valenselektron, say what? Jag sitter och smaskar på lakritspastiller och gör allt annat än läser i läroboken fast jag sitter med den i mitt knä. Snart, sen, om en timme kanske...

Skumsvampar och bantuspråk

Jag har nu påbörjat det årligt återkommande stadiet av hösteufori, och ägnar numera dagligen tid åt att planera helgernas tidvisa innegångsförbud. Luften är så frisk och fylld av dofter att man förtrollas. Helst vall jag bara ligga på marken kraftigt påpälsad, och kanske äta ett äpple, och lyssna på vinden, eller nåt.
När jag var ute på skogspromenad igår blev jag helt betagen av de konstiga växterna som frodades överallt på marken; svampar. De fanns i alla möjliga former, färger och nyanser. Flugsvampen var den enda jag kände igen. En annan såg ut exakt som en rosa skumsvamp (godis), med rätt nyans och allt bara i någon skala större. Då slog det mig hur otroligt korkad jag var. Jag kan ju ingenting om naturen runt omkring mig- att jag referar till skumgodis, det är lite pinsamt.
Jag tänker lära mig att plocka svamp.
I skolan ska vi skriva om ursprungsbefolkningar, jag om dem i Kongo - kongo. Exotiskt - som King Kong.
Idag har jag lärt mig:
Bantuspråken innefattar ca 500 språk och har ca 285 miljoner talare. Franskan har ca 75 miljoner. Konstigt att man inte har hört mer om Bantu.
Godnatt!

AAAAHHHHH

YLVA VAR ÄR DU?!

Handy-män i Sverige


Idag när jag lyssnade på radio, så hörde jag något jättekonstigt. Det var 
ett reportage om handy-män långt uppe i landet Sverige. Först sade de:

"Vi röstade som demonstration mot att frågan inte tagits upp."
(inte jättekonstigt)

Sedan sade de:

"Det är inte vi som ska anpassa oss efter dem. De ska anpassa sig efter
oss. Om deras kultur nu är så jävla bra - varför stannar de inte där? Va fan
ska de då här å göra?"
(jättekonstigt)

(obs sant)

Hälsning från Göteborg

Åkte till Göteborg för att få andas lite lättare luft, som inte är förgiftad av rasisters andedräkter och där den mysiga hösten kanske kommit lite nämre. Mina sagolika tankar om Götet är att alla är goa och glada, tjoar "Hallå du, allt är gött och goa göbbar" och så svänger de med matrosmössan i näven. Håkan Hellströms musik ska låta i bakgrunden när man går längs gator och torg och sjömanskostymer ska vara ett naturligt inslag i det hela. Fiskare, mysiga caféer, coola snubbar, tedrickandes miljönissar och gatumusikanter i varannat hörn, så ska det va i Göteborg.
     Så är det inte. Jag ville bara berätta det. Jag har aldrig skymtat Håkan Hellström även om jag orkade stå utanför hans lägenhet och glo i fem minuter, de coola snubbarna är inte coolare än andra coola snubbar i Sverige och ja, rasister finns det även här... Göteborg är lite som de flesta andra städer fast kanske lite, lite bättre. För de här trevliga caféerna är inte svårhittade och vänliga och glada människor måste man inte heller leta efter fast jag ska nog ge upp hoppet om att hitta en fiskare i sjömannskostym nu på en gång. Hälsar en go o gla' Emilia! Ps. Hösten är inte alls närmre här än i skåne...


Tänk att vissa dagar är så konstiga!

Idag när jag satt på bussen till skolan så såg jag något jättekonstigt. Cirka femtio meter från land guppade en liten optimistjolle, prydd med hammaren och skäran. I den lilla båten satt en pytteliten människa. Det var nog ett barn och det såg ut att skjuta hej vilt med ett gevär.
Men, se detta var inte det enda:
För borta vid horisonten, där det vanligtvis är hav- där var det inget hav. Där var femtusen ryska båtar som kom mot mig och Sverige.
När jag kom fram till Ystad så traskade jag ner till hamnen. Där spelades det tysk marschmusik för full rulle. Det var fullt av människor och alla åt av varsin fransk hot dog. Det var en ganska fin dag, ingen vind, men solsken och fågelkvitter. Borgmästaren klev upp på ett biltak och hälsade alla välkomna. Ett barn viskade till sin mor högt och ljudligt "Titta mamma, han är ju alldeles naken!". Men det var inte helt riktigt, ty borgmästaren var faktiskt fullt påklädd.
Helt plötsligt förbyttes den glada småstadsstämningen mot kaos, då en rysk marinsoldat öppnade eld mot en av korvmojarna. Han knuffade undan borgmästaren och tog hans plats. Han förklarade Ystad, Skåne och Sverige till Världens nyaste kommuniststat. Alla blev glada och dansade.